Longboard har fått en helt ny innebörd nu

Longboard

Jag ska billigt erkänna att jag är en prylnörd ut i fingerspetsarna och har lite väl lätt för att bli förälskad i det senaste inom teknikens ramar. Så även den här veckan. För ett par dagar sedan såg jag en man i kostym, med portfölj, susa förbi på en elektrisk longboard och det såg så galet chill ut!

Longboard 2.0

Min förtjusning i tekniska prylar är som sagt stor. Jag har googlat(lite för mycket som vanligt) på elektriska longboards i veckan och är helt hooked. Visst har det funnits ett tag, men ibland måste man se det med egna ögon för att förstå charmen.

Jag åkte en del skateboard som ung och glider fortfarande ner för backarna på min snowboard, men det här är något helt annat. Nu snackar vi om hightech-brädor som manövreras med en lite fjärrkontroll och kommer upp i hastigheter som en EU-moped. Dom värsta modellerna accelererar snabbare och toppar på hastigheter uppemot 80 km/t. Svårt att inte bli imponerad. Och smått skakig av bara tanken.

Det finns en hel del modeller på marknaden idag och prestandan verkar som vanligt följa priset. Som på många håll kan variera rejält.

Nödvändigt för klimatet

Utöver den tekniska fascinationen så är jag en förespråkare, likt många andra idag, av transportmedel på just el. Elbilar, elscootrar och elcyklar, trenden är tydlig och nödvändig om vi ska vända den negativt inslagna vägen rörande klimatet som vi gett oss in på. Och här passar den elektriska longboarden in perfekt. Med laddningsbara batterier och en räckvidd på ett par mil så har vi en ypperlig ersättare till andra mer negativt påverkande färdmedel.

Sen är dessa ett perfekt pendlingsalternativ om du behöver ta dig fram delvis med kollektivtrafik. Allt du behöver göra är att plocka upp den i handen.

Jag måste bara få dela med mig av ett klipp, det är svårt att inte tappa hakan när man ser hur fort dom går. Skulle du våga toppa hastigheten som i klippet?

https://www.youtube.com/watch?v=cMYGgR_luRI

Har du provat en elektrisk longboard? Vad tyckte du?

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *