Vi har länge funderat på att skaffa en hund!

hund

Att skaffa ett husdjur är verkligen ett av dom största besluten man kan ta. Det är inte bara något man kan hasta fram för att det känns kul för stunden eller bara på ren längtan. Att utöka familjen med en extra medlem är ett stort steg som bör tänkas igenom inte bara en eller två gånger innan. Det tillkommer ett stort ansvar och en beskär del logistiska frågor som man gärna behöver ha svar på INNAN man fullföljer beslutet om att skaffa ett husdjur. Vi har länge funderat på att skaffa en hund och det är börjar kännas som vi närmar oss genomförbar plan.

Att skaffa hund ger och tar

Beslutet att skaffa hund var från början en dröm som med tiden blivit allt mer verklig. Att skaffa en hund ger något otroligt mycket. Både den där extra kärleken och närheten i vardagen. Men även en vän för livet och en extra familjemedlem att ta hand om och värna. Många saker måste man dock ha med sig att det kommer krävas både tid och uppoffringar, något som kanske inte känns så jobbigt i tanken men många upplever det som jobbigt med tiden. Då är det inte rätt att skaffa en hund från första början. Var noga med att ha tänkt igenom och planerat in i minsta detalj innan ni gör slag i saken. Resor, festkvällar och andra spontana tillställningar kan bli lidande vid olika fall. Är du redo för det? Försök se alla scenarion och överväg om det är värt det. Är det värt det trots allt så är det ett steg på vägen.

Välj rätt ras efter person

Ett viktigt beslut när man skaffar hund är att välja rätt ras. Många hundar är fina och kanske lockas man av en viss typ av hund. Men alla hundar och raser kräver olika saker som man behöver ta hänsyn till. Det är även viktigt att försäkra din nya vän, vill du läsa mer om försäkringar så kan du göra det på Hundförsakring.se. Har man mycket tid, energi och vill vara aktiv så finns det hundar som är betydligt mer lämpliga än andra till exempel. Likväl som det finns hundar som inte alls behöver samma motion och är lika krävande. Alla hundar kräver och förtjänar dock exakt lika mycket kärlek, det tummas det inte på.

Du kanske även gillar