Teknik och utveckling som underlättar våran vardag

teknik
cazzino

Dagens samhälle bygger på att vi ständigt utvecklar ny teknik och innovationer. Vi blir allt latar och bekvämare med att det mesta sköter sig själv. Saker som för bara några år sedan var en självklarhet att hantera. Bank-id, ansiktsigenkänning, uppkopplade dörrlås eller varför inte Google Home och Alexa. Livet blir lättare och skapar rum för att göra saker som tidigare inte hanns med.

Tenik som förändrar våra liv

Bank-id lär vara en av dom klarast lysande stjärnorna idag som har underlättat det mesta inom verifikationer. saker som stulit tid innan. Swish och andra betalsätt lika så. Ser vi sen till produkter som Alexa som finns i dom flesta hushållen i USA idag, där folk bland annat kan be om påfyllning av förbrukningsartiklar som kommer direkt till dörren eller bara tända, släcka, spela musik eller höja värmen i huset så förstår man hur mycket som har förändrats dom senaste 3-5 åren.

Något som ligger rätt i tiden och som kommer vara spännande att följa framöver är röstsök. I USA har röstsök blivit allt populärare. Att kunna ställa en öppen fråga utan knapptryckningar och direkt få svar av våran smartphone skapar helt nya dimensioner.

Utvecklingen sker såklart inte bara för att göra det bekvämt. För många har det gjort betydande skillnad, inte minst för äldre. Att bland annat slippa gå hemifrån för att handla när det är snöstorm och att kunna hantera många ärenden med en smartphone.

Små effektiviseringar inom teknik gör stor skillnad

I dagens samhälle vill vi att allt ska gå snabbare. Till och med det som redan går snabbare ska göras ännu mer effektivt. Idag går det till exempel att spela utan att registrera sig med PayPal casinon. Vi betalar räkningar med enstaka knapptryck på telefonen. Vi köper saker online och får hem det dagen efter. Vi får hem matkassar varje vecka och vi kan styra hela hemmets elektronik med en läsplatta. Små saker som i det stora hela effektiviserar oss och våran vardag. Idag är förväntningarna skyhöga varje gång en ny produkt kommer ut på marknaden.

Vad kommer härnäst?

Att blicka framåt inom teknik är alltid spännande. Men dom senaste åren har det varit extremt svårt att förutspå nästa stora sak då utvecklingen gått så pass fort framåt. Eldrivna bilar, smartphones, röststyrning och AI är ett par segment där man kommer fortsätta lägga stort fokus på utveckling framöver då efterfrågan är nära obegränsad. AI framförallt. Den som förstår sig på AI och kan hantera det kommer få ett stort försprång kommande tid.

All form av effektivisering för individen gör att vi får mer tid över till annat, främst varandra. Många är kluvna till den snabba utvecklingen, inte minst för att vi effektiviserar bort jobb som varit en självklarhet innan. Jag tror dock man kan ta det med ro, dels för att det skapas nya jobb och dels så rör vi oss framåt i en tid när jobbet inte längre behöver vara lika viktigt för lika många.

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *