Utbildningar som ALLA människor har nytt av

utbildningar
hlr experten

Jag är en person som lägger ett stort värde vid kunskap. Att få fortsätta lära sig nya saker genom åren är ett privilegium som man bör ta tillvara på i så stor utsträckning som möjligt. Att hela tiden vara öppen för att lära ger dig inte bara mer kunskap på kort sikt, det håller även din hjärna i trim på lång sikt. Det finns även den kunskap som inte bara är ”bra”, utan även livsviktig både för dig själv och din omgivning.

Värdefulla utbildningar

Visst är i princip alla utbildningar och kurser värdefulla på sitt sätt. Ny kunskap kan ge dig möjligheten att kommunicera med folk på andra språk, ge dig förutsättningen att ta dig an ett nytt jobb eller varför inte skapa nya möjligheter att bli rik via börsen. Bara din fantasi sätter gränser.

Men det finns helt klart utbildningar som är VIKTIGA. Viktigare än andra. Främst då utbildningar som kan hjälp människor i nödsituationer och rädda liv. Ett par utbildningar som man brukar kunna få tillgång till via jobbet och som ger dig förutsättningar att agera i nödsituationer är:

Brandutbildning: Något alla större verksamheter tillgodoser sina anställda. En brandutbildning fokuserar på och ger er kunskap om dom brandrisker som finns inom verksamheten. Dom brandmän som instruerar lär er att agera på rätt sätt vid en brand för att minska skador och onödiga kostnader. Ni får oftast lära er släcka bränder med både brandsläckare och brandfilt.

Utrymningsledare: Idag finns det effektiva utbildningar för dom verksamheter som behöver tillgodose rätt kompetens för en utrymningsledare. Utbildningen hålls av erfarna brandmän och fokuserar på att ge dig rätt förutsättningar för att kunna organisera och leda en väl genomförd utrymning.

Första hjälpen: En klassiker. Under en första hjälpen kurs får du lära dig hur du ska agera vid hjärtstopp, om någon får en akut skada eller sätter något i halsen. Du får även lära dig hur man använder en hjärtstartare på ett korrekt sätt. Detta är en kurs som ALLA borde gå med jämna mellanrum för att fräscha upp minnet.

Dessa utbildningar är relativt korta, ofta runt 3 timmar, vilket gör det lättanpassat för organisationer. Att få möjligheten att få utbilda sig och gå kurser via jobbet är guld värt. Om utbildningar sedan är av den art att du får lära dig att rädda liv så bör du vara extra uppmärksam. Olyckan kan dyka upp när man minst anar, både på jobbet och i privatlivet.

Du kanske även gillar