The Magpies vinner Premier League år 2022

The Magpies

The Magpies (Newcastle United) vinner Premier League 2022, glöm inte vart du hörde det först. Okej, jag kanske inte var först, ett par fotbollsfantaster var före.. Men ligger det något i det?

Kan historien upprepa sig?

Barthez, Stam, Giggs, Scholes, Beckham eller Solskjaer för all del, kommer ni ihåg Manchester-derbyt säsongen 01/02? Nej, det gör inte dom heller. För Manchester City spelade i Championchip. 1998, fyra år tidigare, spelade man i den tredje högsta serien, League Two.

2008 såldes 90% av alla aktier i City till ADUG (Abu Dhabi United Group), ett jättelikt investmentbolag med anknytning till kungafamiljen i Abu Dhabi. 11/12 vann man Premier League för första gången på 44 år.

Den engelska fotbollen har bara blivit populärare för varje år efter det. Qatar har visat intresse i ett köp av Leeds och PL-nykomlingen Sheffield United har redan starka kopplingar till Saudiarabien.

The Magpies blir en del av oljeshejkarnas FIFA-kvällar

Khaled bin Zayed Al Nehayan, kusin till Shejk Mansour som tidigare köpte Manchester City, väntas köpa den ikoniska Premier League-klubben Newcastle United. Det har skvallrats om att prissumman för The Magpies landar på 4,3 miljarder, en ansenlig summa. Men det ska tilläggas att samma Khaled försökte köpa Liverpool som så sent som förra året, då låg budet på 24 miljarder.

Skulle köpet gå igenom så kan vi vänta oss en trevlig familjekamp inom kungahuset. Jag menar, vem har inte drömt om att få äga en klubb, köpa/sälja spelare och utmana sina vänner..?

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *