Håret är A och O om du vill få till en lyckad look

frisyr
MJALLBUSTERS

Oavsett om det vankas fest, arbetsintervju eller bara en helt vanlig dag på stan så är en fräsch frisyr alltid en självförtroende-boost. Även om den perfekta frisyren kan komma i olika former beroende på tillfälle, ledigt och rufsigt, vattenkammat eller en stilren tofs, så ligger det oftast ett arbete med både tid och produkter bakom. Samtidigt är det just dessa produkter som ofta är boven när problem uppstår.

Tre enkla tips för att undvika problem med hår och hårbotten

1. Håll håret rent från mjäll

Om olyckan väl skulle vara framme så är det dags att göra något åt det, så fort du kan. Idag finns det en hel del produkter som sägs bekämpa mjäll men som dock ger blandade resultat. Mjällbusters är ett företag som tagit fram ett bra och effektivt mjällschampo som hjälper till att minska på svampen som ligger bakom mjällen och på så sätt bekämpar problemet från botten, på riktigt. Deras receptfria mjällschampo som dessutom, till skillnad från många andra, är specialanpassat för det nordiska klimatet innehåller ketokonazol.

2. Dra ner på dåligt vax och sprayer

Precis som jag nämnde innan så är ofta dåliga produkter det som ligger bakom många problem som kan uppstå. Har du fått mjäll så överväg att sluta med hårgelé och vax, åtminstone för en period. Se även över om någon av produkterna du använder innehåller alkohol som torkar ut huden, då är det ett starkt no-no direkt.

3. Blött hår, mössa och kyla

Om du vill undvika mjäll i så stor grad som det bara går så finns det ett par andra saker du kan tänka på. Undvik att i största möjliga mån gå ut med blött hår i kylan. Försök även att hålla dig undan från att använda tighta mössor. Detta är extra viktigt här i norr där vi upplever mycket torr luft under långa perioder av året.

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *