Vart handlar folk sina möbler och hittar inspiration idag?

möbler

Varje gång jag är på jakt efter nya möbler så slås jag av hur stort utbud, oavsett vad man är ute efter, det finns idag. Tidigare var det så lätt att välja, för det fanns helt enkelt ett begränsat antal. Samtidigt kunde man gå hem till folk och direkt veta vilken deras favoritmöbelkedja är bara genom att vara där ett par minuter. Idag är det helt andra förutsättningar.

Hitta och välja nya möbler

Jag har en tendens att vilja göra om hemma i min lägenhet oftare än det är sunt. Men på något sätt har det blivit en stor hobby för mig. En dyr sådan, men kul. Jag brukar ofta få ett begär av nya möbler och inredning efter att ha sett något iögonfallande. Antingen ute i showrooms, hemma hos någon vän eller på någon riktigt bra inredningsblogg med fokus på inspiration.

Just bloggar brukar vara extra bra på att inspirera. Dels för att dom är oberoende (vilket gör dom ärligare) och dels för att många som har startat till exempel en inredningsblogg har ett större intresse i ämnet än många andra. Många gånger får man även ta del av mycket naturligare bilder än vad olika kedjor själv producerar.

inredning

Beställa möbler online

Jag har börjat fundera över hur många som beställer möbler och inredning via ehandel. Främst då från sidor som inte har någon fysisk butik. Jag kan förstå att man beställer efter att man har varit in i en butik och känt och klämt på det som är intressant. Eller på något annat sätt upplevt produkten i verkligheten. Men att beställa något så stort som en säng, soffa eller ett köksbord utan att ha sett det innan? Det låter som att risken är stor att man bli missnöjd. Eller är jag ute och cyklar?

Jag kollar gärna igenom både butiker online och inredningsbloggar för att hitta inspiration men i slutändan vill jag gärna se produkten, möbeln eller inredningsprylen innan jag slår till. Det kan såklart även ha med min lathet att göra. Jag är extremt dålig på att skicka tillbaka saker så det är av yttersta vikt att det som beställs känns rätt från början.

Du kanske även gillar