Ny bostad i grönskan och lugnet lockar allt mer

bostad

Även om jag trivs i den bostad jag har idag så har jag alltid haft en dröm om att bo i hus. Friheten, en stor tomt för kommande projekt och en järnsjua till närmaste granne lockar allt mer efter att ha bott i lägenhet senaste 10 åren. Huset vi har tittat på och lagt ett bud på ligger en bit utanför området där vi bor i idag, vilket även det är en bonus. Jag har alltid velat bo lite off för att kunna känna lugnet från omgivningen. City-livet har aldrig varit en särskilt stor drivkraft även om det såklart har sina fördelar även det.

Att hitta rätt bostad till rätt pris

Under dom senaste 10 åren har det gått upp och ner i perioder när det kommer till att hitta tillgängliga bostäder till rimliga kostnader. Att köpa hus i en av Stockholms kranskommuner har sitt pris, så det har varit betydligt svårare att göra slag i saken jämfört med dom lägenheter vi köpt tidigare. Nu har vi dock på senare tid sett ett antal hus till ”överkomliga” priser poppa upp, kanske beror det på samhällsutvecklingen, men det har fått oss att allt jämt börja engagera oss mer i letandet. Vilket har gett resultat.

I dagarna hittat vi ett snudd på optimalt hus som föll oss båda i smaken relativt direkt. Priset var rimligt till dagens marknad och huset, tomten och närområdet hade det vi önskade, det vara bara att boka av steg för steg på ”önskelistan”. Någonstans längs vägen får man inte vara för kinkig och dom kraven vi hade från början har både sänkts och bytts ut längs vägen, så det var skönt att hitta något som nu passade in. Målet är ju att bo där för en lång tid framöver så ett par grundläggande krav måste uppfyllas trotts allt. Att vi sedan föll för huset visuellt gjorde ju inte beslutet att satsa svårare direkt.

Priset är som sagt lockande när man jämför med andra i samma område som sålts senaste åren. Potentialen finns där. Därför har jag nu lagt ner en del tid på sidor där man jämför blancolån för att hitta det mest rimliga lånet för att finansiera en liten del av den kontantinsats som krävs. Det är inget stort lån som behövs men för att kunna köpa huset(nu) så krävs det och det går att hitta rimliga lån för ändamålet så länge man har en bra avbetalningsplan. Sedan får vi lägga små medel på inredningen till en början, men sånt tar sig alltid med tiden.

Du kanske även gillar