Padel – Sporten som borde blivit stor redan för flera år sedan

padel

Padel är tveklöst en av dom roligaste sporterna jag har provat. Sporten har allt: fart, lagspel, teknik, styrka och kondition. En ren dröm för någon som gillar bollsporter och att röra på sig. Att sporten inte har fått mer spridning tidigare är en gåta. Visste du att den första padelbanan i Sverige byggdes i Skåne redan under 90-talet? Och att vi redan under det årtiondet skickade folk att tävla för Sverige i padel-EM?

Sporten växer snabbare än andra

Det är inte många som är förvånade över padelns framfart. Padel börjar äntligen få den uppmärksamhet och status som sporten förtjänar. Går man in på anledningarna så ligger enkelheten nära till hands. Padel är en sport för alla, unga som äldre, vältränade som motionärer. Reglerna är lätta och det går utmärkt att anpassa tempo efter förmåga. Sporten har börjat växa något enormt. Det känns som det poppar upp padelbanor i var och vartannat hörn, men inte mig emot. Även seriespel och turnering blir allt vanligare.

Jag har alltid haft ett stort intresse för sport, det är främst fotboll och innebandy som legat mig varmt om hjärtat när det kommer till att utöva själv. Men efter att jag provat padel så har jag en ny sport på listan. Det är svårt att inte fastna och det är en så pass enkelt sport att bara dra med sig polarna lira, oavsett tidigare erfarenhet.

Reglerna i padel underlättar

Reglerna i padel påminner mycket om tennis och sporten i stort kan ses som en kombination av tennis och squash. Kan man reglerna och poängräkningen i tennis så har man inte långt kvar tills man kan regler padel. Även om det är en del som skiljer. Det mest utstickande är att man kan använda sig av väggarna i padel till sin fördel, då det är okej att valla bollen via glaset. Detta skapar helt andra förutsättningar då man efter erfarenhet lär sig var och hur mycket man faktiskt behöver springa om man räknar in väggstudsen.

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *