Förbered inför våren – 3 tips på bra prylar till trädgården

inför våren

Årets vinter blev minst sagt en besvikelse men tur är väl det att vi nu inte har allt för långt kvar tills solen och värmen hittar tillbaka. Inför den stundande våren kan det därför vara en god idé att börja planera och se över vad som kommer behöva fixas i trädgården innan sommaren är här.

Uppdatera dina verktyg inför våren

Att ta hand om en tomt eller trädgård kan vara både tidskrävande och fysiskt påfrestande. Men med rätt redskap kan det bli betydligt mycket lättare. Många av dom vanligaste verktygen och redskapen har idag utvecklats och är både eldrivna och betydligt mer användarvänliga. Idag kan till och med jag, med tummen mitt i handen, ta hand om en trädgård. Skämt åsido.

Det finns ett par måsten när det kommer till vad du behöver för att ta hand om din trädgård på bästa vis:

Gräsklippare. Sliter du fortfarande runt på en handjagare? Är det ett träningspass du är ute efter eller en trimmad gräsmatta? Idag finns det alltifrån bensin till eldrivna gräsklippare som är nära på självgående. Och på tal om självgående så kan du alltid införskaffa en robotgräsklippare. Då får du både en stilren matta samtidigt som det kostar dig minimalt med tid och energi.

Häcksax. Har du någon gång provat att klippa en häck med en gammaldags häcksax? Var det bland det mer krävande du gjorde den sommaren? Att istället lägga en slant på en ”riktig” häcksax är väl värt det. Idag är dom nya motordrivna modellerna, både bensin och eldrivna, omåttligt populära. Vilket är logiskt. Att använda en motordriven häcksax hjälper dig dels att arbeta med mer svårarbetade häckar utan att du behöver ta en paus var femte minut. Men det är även ergonomiskt mer skonsamt. Vill du hitta tips på bra alternativ så kan du alltid spana in häcksax.com.

Motorsåg. Oavsett om trädet skymmer utsikten, blockerar solen från att nå in eller helt enkelt inte passar in i din ”drömträdgård” så är en rejäl motorsåg svaret på ditt problem. Idag har många av dom kändaste varumärkena flera modeller av motorsågar så utbudet blir allt bredare och även om kvalitén ofta följer priset så behöver det inte bli allt för kostsamt att införskaffa en ny pärla.

Har du riktigt tur så kan du hitta en hel del redskap på rea. Många återförsäljare sitter fortfarande inne med förra årets produkter och behöver sälja av dessa innan årets modeller ska börja rullas ut på marknaden.

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *