3 saker att tänka på innan du går på nästa dejt

dejt

När var du på dejt senast? Och när träffade du någon senast som du börjat dejta utan att ni klicka på någon dejtingapp innan? Idag är det nästan vanligare att folk har hittat varandra på någon av alla nätdejtingsidor än ute i ”det vanliga livet”, åtminstone om jag ser till min egen krets. Det har tidigare setts som tabu och något man inte skyltat med, men idag är det så neutralt det bara kan bli.

Bjud en flirt från nätet på dejt

Att bjuda ut en person som man har ”träffat” på någon av alla dejtingsidor kan både vara nervöst och läskigt. Vet man vem det är man pratar med egentligen? Är personen densamma som den utger sig för att vara? Vi tänkte dela med oss av tre tips på saker som kan underlätta en första dejt i verkligheten med en nätflört!

1. Ta reda på vem personen är. Det kan låta klyschigt och du behöver såklart inte ta redan på den andres skostorlek. Utan det handlar mer om att få en större bild av vem det är du ska träffa. Och framförallt kanske ta reda på tillräckligt mycket för att du ska känna dig trygg och få en bild av att personen är ”på riktigt”. Fråga efter bild, namn och varför inte be personen ringa innan? Allt för att slippa det jobbiga överraskningsmomentet vi vill undvika.

2. Bestäm vart ni ska ses, välj en plats där du känner dig trygg. Är du inte helt bekväm med att ses hemma hos den andra personen första gången ni ska ses? Det är helt okej. Välj istället en plats där du känner dig bekväm. Vart det leder efter det är en annan sak, men är det första gången ni ses så kan det kännas skönt att göra det på en allmän plats om du aldrig har träffat personen innan.

3. Undvik varningstecken. Har du börjat chatta med någon men personen saknar bilder? Skriver personen på ett sätt som inte känns helt hundra? Ibland kan det vara klokt att lita på sin magkänsla. Idag har utbudet aldrig varit större och mer lättillgängligt så även om du väljer bort någon så finns det fler, ofta bara ett par svepningar bort.

Du kanske även gillar