Inköp av bil 2020 – Hur ska man tänka?

bil 2020
hittaforsakring

Det finns mycket att ta hänsyn till om du funderar på att köpa en bil 2020. Det går inte att bara köpa första bästa utan utbud, funktioner, pris och vilka behov du har är centrala bitar som alla måste klaffa när du ska göra ditt val. Utöver det så finns det flera yttre faktorer såsom klimatet som många runt om i samhället har börjat ta hänsyn till. Reflekterar du över ditt klimatavtryck? Får du klimatångest av bara tanken? Är då en el-bil att föredra? Eller finns det viktigare saker att tänka på?

En ny bil 2020 innebär många val

Har du aldrig köpt en bil förut? Du kan vara lugn, ta dig till första bästa bilförsäljare och du kommer få veta allt och lite. Att köpa bil handlar allt som oftast om att prioritera och kompromissa. Är utseende, storlek, fart eller säkerhet det viktigaste? Är det en sprillans ny bil som gäller eller går det bra med en som har gått ett par mil? Innan du börjar leta så bör du fundera på vad du är ute efter.

Klimatet påverkar bilens framtid

Klimatet har redan haft en stor påverkan på hur vi ser på vårat bilkörande och vilken typ av bil vi väljer idag. Även det faktum att allt fler bilmärken väljer att utveckla elbilar är ett tydligt tecken. Se bara på Teslas framfart, i en annan tid hade dom haft det tuffare. Men för många handlar det inte bara om att vara klimatsmarta längre. Med tiden har människor börjat ställa än högre krav. Idag är det klimatpositiv som räknas.

Priset är ytterst relevant

När du tillslut har hittat en bil som passar dig med allt vad det innebär, elbil eller ej, så är priset oftast den avgörande faktorn. Men den totala månadskostnaden påverkas av fler saker än bara priset på själva bilen. Även en bilförsäkring måste inkluderas. Så ta dig tid, jämför bilförsäkring och välj det som passar dig bäst.

Det är annars en fullt rimlig plan att leasa en bil. Ett leasingavtal, beroende på val av bil förstås, kan kosta en del. Men du slipper samtidigt ta lån eller punga upp en större summa för att finansiera ett bilköp och kan samtidigt få en ny bil som är både säker och i gott skick. Och du slipper utsättas för den obligatoriska värdeminskningen som ett nyinköp av bil innebär.

Effektivare kollektivtrafik istället för bil 2020

Många i dom större städerna med ”fungerande” kollektivtrafik väljer idag bort bilen för en betydligt smidigare resväg. Att ta bussen, åka tunnelbana eller tåg har sina fördelar. Dels slipper du fastna i långa köer och dels finns det utrymme för att spendera restiden på något mer spännande än att fokusera på vägen. Men det är också ekonomiskt fördelaktigt att köpa ett månadskort kontra att betala billån, bensin och tullavgifter som det ofta medför. Men det är klart, lika bekvämt som att ta bilen blir det väl aldrig.. eller?

Låt oss veta, vilket var ditt senaste bilköp? Och tog du klimatet i beaktning?

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *