Se till att vara försäkrad om olyckan skulle vara framme

olyckan

Att tappa sin glass kanske inte är den största olyckan varesig du eller någon annan kan råka ut för. Men skulle olyckan vara framme, som kanske har en större påverkan på ditt liv än en glass, så gäller det att ha försäkringarna på plats. När jag var yngre så var jag med om en smärre olycka där båda mina framtänder gick av på mitten och fram tills dess insåg jag nog inte varför en försäkring var så viktig, men efter det så förstod jag varför folk hade tjatat. Synd bara att det så ofta ska krävas att något händer innan man förstår värdet av saker.

Min försäkring underlättade när jag var med om en olycka

Min olycka var inte så dramatisk som den kan vara i många fall. Jag föll framåt i en stentrappa och slog huvet i ett ett av trappstegen. Det låter hemskare än det var. Däremot slog jag av två tänder vilket såklart sved både i munnen och för plånboken. Att laga tänder är kostsamt även om det kunde varit värre. Att åka in till akuttandvården med en rejäl smärta och samtidigt veta att det skulle kosta skjortan sög verkligen livsglöden ur mig. Som tur var hade jag dock en försäkring som täckte större delen av kostnaden, något jag inte hade räknat med i första stund utan som jag fick berätta för mig kort därefter. Ibland är man inte riktigt medveten som ung människa vad man faktiskt får ut av saker som andra säger att man ”måste ha”. En försäkring är en sån sak. Att se en summa dras varje månad och aldrig riktigt få ut något av det är svårt att motivera som ung. När man dock har sett den andra sidan av det någon gång så tvekar man inte på att fortsätta betala den där summa igen.

Hitta rätt försäkring för just dig

Olycksfallsförsakring.se är en guide på nätet där du kan läsa mer om och hitta rätt försäkring för just dig. Alla har inte samma behov eller samma förutsättningar, därför kan det vara en god idé att att göra en check innan du bestämmer dig för vilken typ av försäkring du ska välja.

Du kanske även gillar