Populära trender vi tar med oss in i 2020

trender
tandblekning

Rimligtvis kommer vi se tillbaka på 10-talet som en tid av förändring, för aldrig har väl en generation påverkats så mycket av nya trender och utveckling? Den digitala närvaron har omfamnat samhället på ett helt nytt plan och nya intressen, arbeten men även problem och har i och med det senaste decenniet växt fram. Men vilka är dom största trenderna? Vad har påverkat oss mest och vad kommer fortsätta vara viktigt framöver?

Några av 10-talets största digitala trender

1. Den första tanken faller tveklöst till Influencers och youtubers. Aldrig har en genenration fått så mycket bekräftelse och sällan har ett yrke varit så eftertraktat. Helt plötsligt har människor kunnat nå ut via egna plattformar till större folkmassor än vad som någonsin varit rimligt innan och influencers har blivit dom stora företagens skyltfönster utåt.

2. Butiksdöden som sköljt över oss som en våg senaste åren är en konsekvens av nästa trend, ehandeln. Att bedriva en verksamhet inom detaljhandeln har aldrig varit svårare och har du inte vänt ditt fokus mot nätet så kommer du med stor sannolikhet gå en tuff tid till mötes.

3. Den unga generationen som växt upp i det digitala har så klart funnit en egen sport på deras egen arena. Esport är en av världens största sporter och fortsätter växa månad för månad. Idag kan du, om du är i skolåldern och har siktet på att bli proffs, gå speciella utbildningar och kurser inom esport på gymnasiet.

4. AI är framtiden. Allt fler företag använder sig av AI i det vardagliga arbetet för att få fram data och statistik. Med tiden kommer det vara svårt att bedriva en konkurrerande verksamhet utan att ha tagit till sig av det svårslagna ”verktyget”.

Modetrender 2020

Även modetrenderna har förändrats under det senaste decenniet och tur är väl det. Dom senaste årens trender har styrts mycket av personer i sociala medier. Några saker som har blomstrat senaste åren, mycket tack vare influencers, är bland annat att bleka tänderna som hos Tandblekning.co men även att göra naglar och träna. Den starka fitnesstrenden lär fortsätta hålla i sig.

Några av dom hetaste modetrenderna enligt experterna inför 2020 är läder i färg, 60-tals inspirerade outfits och stora väskor.

Framtiden har aldrig varit mer spännande

Jag tror att dom kommande åren kommer medföra en än större förändring för samhället än vi tidigare upplevt. Jobb kommer fortsätta ersättas av datorer och robotar i en än större utsträckning. Utbildningar inom det digitala kommer bli allt viktigare och sociala medier som redan har slukat mångas fritid kommer fortsatt vara viktiga ur många aspekter. I alla fall på kort sikt.

Men det finns samtidigt en annan sida som börjat växa fram. En ny generation som är mer intresserade av klimatet och vår jord och som är beredda att kämpa för en bättre framtid. En generation uppväxt i appar men som lärt sig se farorna och dom negativa aspekterna med sociala medier.

Hur tror du 20-talet kommer bli? Vilka nya trender kommer få störst genomslag?

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *