Alex Morgan har tagit världen med storm

Alex Morgan

Alex Morgan – Fotbollsproffs, modell, influenser och författare. OS-guld, VM-guld och lagkapten i USA:s landslag. En ikon och förebild för kvinnor världen över. I år kom hon med på Time’s lista över dom topp 100 mest inflytelserika personer i världen.

Alex Morgan är ingen vanlig fotbollsspelare

I den både historiska och brett omtalade(mest för amerikanskornas sätt att fira) 13-0 matchen mot Thailand blev Alex Morgan noterad för fem utav målen. Tur med studsen kallade hon det, erfarenhet säger vi.

För drygt två månader sedan gjorde det blott 29 år gamla fotbollsproffset sitt 100:e mål i landslaget och nu kliver hon fram som lagkapten i guldtippade USA under VM i Frankrike.

Alexandra Patricia ”Alex” Morgan Carrasco är ingen vanlig fotbollsspelare. Hon är en normbrytare och en frontfigur med ambitionen att förändra. 2016 blev hon den första kvinnan att pryda ett FIFA-omslag när man för första gången i historien kunde spela med damlag i spelet.

Nu finns hon med på en lista över dom mest inflytelserika människorna i världen. På listan återfinns personer som Donald Trump, Nancy Pelosi, Mark Zuckerberg och Michelle Obama. Även Greta Thunberg.

Jämställdhet en viktig fråga

2015 var hon den bäst betalda kvinnliga fotbollsspelaren – givetvis en stabil inkomst? Hon hade ingen lön från sin klubb utan fick enbart inkomst från sponsorer som Nike och Coca Cola. Och landslaget. Samtidigt som hon var den bäst betalda så var hennes inkomst det år i klass med en medioker Premier League-spelare. Något hon med många vill råda bot på.

Alex har länge setts som en person som kämpar för att göra saker bättre, både när det kommer till jämställdhet men även i samhället ur ett större perspektiv. Förhoppningsvis kan hon, dels via listan men även genom det pågående världsmästerskapet få än fler blickar på sig. Och det är med all rätt hon är med på den listan i år.

Alex Morgan är ingen vanlig fotbollsspelare, hon är en av de 100 mest inflytelserika människor på den här planeten.

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *