Att hitta sin andra halva genom nätdejting känns naturligt idag

dejta
nätdejtingtips

Det var inte längesen folk höjde på ögonbrynen när andra par sa att dom hade träffats online. Likväl som att par som väl träffats online gärna kom på en helt annan story för att slippa berätta hur det egentligen låg till. Idag är det helt annorlunda. Nu är det snarare det normala att ha träffats via någon dejtingapp och att hitta någon i det ”riktiga livet” ses som snudd på omöjligt.

Den nya generationens definition av att dejta

Det är svårt att klandra någon, hela samhället i stort drivs mer och mer mot det digitala så varför skulle inte nätdejting bli det nya normala? Att interagera med andra online är inget nytt, inte nätdejting heller, men det är snarare så att det blivit allt mer socialt accepterat idag än tidigare som är det som har förändrats. Nätdejting känns självklart idag, jag är själv i 20 års åldern och jag har få vänner, som är singlar, som inte rört sig i dessa sammanhang.

Det finns många positiva faktorer med dagens nätdejting. De faktum att ”utbudet” är extremt stort öppnar många fler dörrar än tidigare. Oavsett vad man är intresserad av och vad man söker så finns det i stort sett något för alla. Att man får möjligheten att prata med folk och lära känna den andre innan man ”slösar tid” på att träffas på en riktig dejt är också något många verkar uppskatta.

På samma sätt är det lättare att lära känna folk utan att bli dömd i ett första skede, många kan vara nervösa och kanske inte lyckas ge ett ”jättebra” första intryck som man kanske vill. Man får en chans att på ett lugnt och sansat sätt svara och ge uttryck för det man faktiskt menar. Oavsett vad man är ute efter i sitt letande. Samtidigt är det lättare att lämna en konversation över nätet om personen man pratar med beter sig illa än vad det kan vara om man ses ute.

I slutet av dagen så tror jag att vi alla har någon eller några i våran närhet som har träffat sin bättre hälft över nätet idag och jag tror knappast det kommer bli färre i framtiden.

Du kanske även gillar