Vi närmar oss årets fattigaste månad – Januari

årets fattigaste månad
Hittasmslan

Januari är statistiskt årets fattigaste månad. Vi snackar julklappar, julstök, hemvändarkvällar, nyår, ledighet och löften som ska infrias. Lägg där till att det är extra långt från decemberlönen till den 25:e januari så inser man att tomma fickor är ett faktum. Trotts att vi vet om det så gör vi samma ”misstag” år efter år. Eller misstagen är väl snarare att många inte sparar mer i tid och otid, men det är en annan fråga.

4 tips inför årets fattigaste månad för att lätta på ekonomin

Dra ner på utgifterna redan i November. December kommer inte som en chock, även om tiden tycks gå fortare varje år. Börja se över dina vardagliga utgifter redan från November, i dagens konsumtionssamhälle köper många alldeles för mycket onödiga saker som man åtminstone en månad kan dra in på. Redan där bör du kunna rädda ett par slantar.

Krediter och lån. Det är inte alls ovanligt idag att folk handlar på kredit eller tar lån för att få ihop ekonomin under den tuffa perioden. Det är lätt att få ett smslån som man sedan kan betala tillbaka när lönen kommer i Januari, detta har räddat många. Förutsättningen är såklart att man har koll på sin ekonomi och vet att man har råd med det.

Spara mer – nyckeln till en stabil ekonomi. Är det något som borde vara självklart idag så är det att ha en stabilt sparande för mer påfrestande perioder. Alldeles för många lever idag på marginal, vilket i sig är illa bara det, men att sedan inte ha något sparande skapar en otrygg situation innan problem ens har uppstått.

Undvik att vara den som spenderar mest. Det kan vara svårt för många att bara njuta av stunden utan att lägga ner en massa pengar. Då snackar vi om jul och nyår. Ibland måste man bara inse att det kan vara bra ändå, trotts att man inte spenderar allt man har på tillbehör och kuriosa.

Underlätta i Januari

Väl i Januari så gäller det att hålla hårt i dom sista slantarna. Undvik därför större inköp, det kan låta som en självklarhet men när frestelsen står framför dig så är det lätt att falla dit. Många företag kör erbjudanden under denna månad, dessa är inte för dig just nu.

Gör matlådor och trolla med vad du har. Många har ett skafferi med produkter som hamnar i skymundan under resten av året, hör finns många guldkorn att ta tillvara på. Försöka skapa måltider av det du har, eller åtminstone delvis. Gör även matlådor. Gör du inte det till vardags så har du en fin slant att spara in där.

Besök familj och vänner. Det kan låta girigt men att äta hos andra som har det lite lättare är ett bra alternativ. Då får du även lite efterlängtat häng. Familjen brukar se det som ett uppskattat inslag, en win-win för alla.

Vilka är dina bästa tips inför årets fattigaste månad?

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *