Dags att flytta ihop? Glöm inte samboavtal!

samboavtal

Om bara några veckor ska jag och min blivande sambo flytta ihop. Det är ett stort steg för många att ta men också ett steg som är helt naturligt i dom flesta relationer. Något som dock kan väcka frågor och som kan bli till argumentationer i längde är olika syn på avtal, ägande och hur man väljer att dela upp saker. För även om man lever i en eufori till en start så är risken stor att det någon gång kommer på tal när man är osams och då kan det ha varit skönt att ha tagit upp ämnet och rätt ut saker redan innan det blir ett problem.

Skriv avtal och var överens

Att bli sambos är för många en milstolpe som går få förbi. I många fall missar man saker som kan vara viktigt bara för att man är så fångad i den lyckliga stunden. Att skriva ett samboavtal redan från start är en fantastisk idé även om det kan ses som tråkigt och oviktigt för stunden. Men många har tyvärr fått erfara hur viktigt det kan vara och hur stort värde det har. I slutet av dagen handlar det för många om att riskminimera och ett samboavtal är just det.

Att skriva avtal kan dock ibland vara svårt och kännas krångligt. Då kan det vara en god idé att ta hjälp av en guide på nätet och experter som kan hjälpa till när det är dags att skriva nästa avtal. För är det något man vill ska bli rätt så är det just avtal, annars faller heller konceptet direkt.

Ett samboavtal är för bådas säkerhet

Syftet med ett samboavtal är att skydda det som är ditt – åt båda håll. Det är viktigt att ha med sig att det är för din säkerhet och för att skapa en trygghet inför framtiden så att inget oförutsett kan ske. Även om avtal med den andra hälften kan dels ses som meningslöst men även tråkigt så är det nog så viktigt. Samtidigt kan det vara en skön känslan om man väl är överens om det, så kan man gå vidare från diskussionen utan att behöva oroa sig varken nu eller sen.

Du kanske även gillar