Dags att ta körkort, 10 år efter att jag först började

körkort

För drygt 10 år sedan var jag för första gången påväg att ta körkort. Jag pluggade hemma, övningskörde med folk ur familjen och betade av halkbanan. Men någonstans längs vägen dog motivationen. Jag bor i Stockholm och hade inte något större behov av bil vilket resulterade i att satsningen lades på is. Nu, ett antal år senare, är det dags igen. Jag har ett jobb som ligger en bra bit bort och ett körkort hade minskat min restid rejält.

Att ta körkort på egen hand

När jag var på gång förra gången så pluggade jag på egen hand. Jag läste körkortsboken rakt upp och ned ett par gånger men hade ändå svårt att klara alla körkortsfrågor till en början. Det tog 3 försöka innan jag lyckades, jag vill dock skylla på min låga motivation. Hade jag tagit hjälp från började så hade det gått betydligt smidigare och motivationen hade antagligen varit högre.

Men det som kanske var än svåraste var själva körandet. Att lära sig på egen hand på hemmaplan med folk man känner är såklart givande och kul på sitt sätt. Men det är samtidigt en risk att man missar viktiga delar av körande som man hade kunnat snappa upp om man körde med en lärare.

Ta hjälp av experter

Om du redan från dag ett tar hjälp av en körskola och handledare så kommer du spara både tid och pengar. Du kommer även få en heltäckande kunskap som gör att du kan känna dig trygg i trafiken när du väl har ditt körkort. Att köra på egen hand med vänner och bekanta kan lätt göra att du lär dig ”fel” eller skapar dåliga vanor som kan vara svåra att bli av med.

Trafiko tillhandahåller noga utvalda lärare för handledarkurser runt om i landet som kommer ge dig rätt förutsättningar från start. Det går att snabbt och enkelt boka tider direkt i mobilen, sedan är det bara att börja köra. Dom erbjuder även möjligheten att använda deras digitala plattform där du som elev kan öva på alla moment inför uppkörningen. Perfekt för personer som mig som gärna tar lite extra experthjälp.

Du kanske även gillar