Många flyr till sina fritidshus i corona-tider

fritidshus

Bara tanken på att sitta i karantän är motstridig för många. Att vara isolerad i en, ofta liten, lägenhet kan ta kol på även dom starkaste av psyken. Inte heller vet vi hur länge detta kommer hålla i sig innan allt blir ”som vanligt” igen. Men folk är snabba på att anpassa sig till situationer och jag har redan läst om flera, som ändå ska jobba hemifrån, som utnyttjar läget och ger sig iväg till sitt fritidshus och stugor för att spendera denna tid.

fritidshus lockar i dessa tider

Många nyhetskanaler har den senaste veckan fyllts av storys där människor är fast på olika håll. Semesterfirare, studenter och arbetare som inte kan lämna andra länder både på gott och ont. Men som gärna vill ta sig hem. Men det finns även dom som tar tillfället i akt och ger sig av nu för att maximera tiden när samhället på många sätt begränsas och delvis står still. Många lämnar då storstäderna för att ta sig till lugnare och tryggare platser, som sommarstugor och fritidshus.

Det är inte bara för att ”passa på” som folk tar sig till stugor och fritidshus, många ser det som att man har större chans att inte få corona på en plats som är mer avskiljd från dom centralare delarna av samhället.

Utnyttja tiden på bästa sätt

Hur ser folk på att utnyttja tiden i karantän till någon positivt? Jag är helt med på att man ska följa dom lagar och riktlinjer som finns och skapas. Men så länge man inte utsätter andra för smittorisk, eller sig själv för den delen, så måste man väl kunna göra mer givande saker med sin tid? Självklart ska man jobba om så är fallet, även om man gör det hemifrån. Men varför måste hemifrån vara just din lägenhet? Jag köper helt att man då hellre åker till en plats som man tycker om, stuga eller fritidshus, förutsatt att man fortfarande kan sköta sina åtaganden på det sätt som förväntas.

I slutändan är det såklart en jobbig situation vi är i, oavsett vad. Men ibland måste man bara få bolla sina tankar. Förhoppningsvis kan något positivt komma ut av det i slutändan.

Du kanske även gillar