Zlatan Ibrahimovic köper 25% av Hammarby

zlatan ibrahimovic

Ett PR-geni, en citatmaskin och (inte att förglömma) Sveriges tveklöst största fotbollsspelare genom tiderna – Zlatan Ibrahimovic. Under gårdagen lyckades han med konststycket att ännu en gång, som så många gånger förr, sätta ett frågetecken över en hel (åtminstone halv?) civilisations huvuden. Zlatan publicerade en smått kontroversiell bild på en Hammarby-tröja med namnet ”Ibrahimovic” tryckt på ryggen. Frågorna blev snabbt många och svaren kom relativt snabbt, även om Hammarbys ledning såg ut att vilja suga på uppmärksamheten en stund till. Men oavsett, varför valde Zlatan just Hammarby?

Zlatan Ibrahimovic vänder hem

Zlatan Ibrahimovic har tidigare sagt att om han någon gång vänder hem till Sverige så kommer det bli till Stockholm. Såklart en citat som dödat många drömmar men likväl har han varit ärlig och menat vad han sagt. Zlatan har nu trotts den väntade kritiken köpt nära 25% av Hammarby och har som mål att göra klubben till en gigant i Norden. Hur hans fortsatt fotbollskarriär påverkas av detta återstår att se, men han har uttalat sig om att han kommer vara hängiven till uppgiften som ny storägare.

Varför Hammarby? Eller en än mer relevant fråga, varför inte Malmö?

Jag har hört frågeställningen ett x-antal gånger nu, ”varför Hammarby”? Hur kommer det sig egentligen att en person som utgett sig för att vara en ikon för fotboll, Malmö och framförallt Malmö FF under ett decennium helt plötsligt väljer att lägga hela sitt hjärta i en av klubbens för tillfället största rivalers händer?

Till att börja med är det ingen slump att det blev just Hammarby. OM någon ville investera i en allsvensk klubb av värde så var Hammarby det ända alternativet. Och inte blev det mindre klart för just Zlatan när han under sin tid i LA Galaxy knutigt starka band med klubbens ägare Amerikanska Anschutz Entertainment Group(AEG) tillika ägare av nära hälften (47%) av Hammarby Fotboll AB.

Ser vi till det sportsliga så är Hammarby en stark kandidat till att lyckas med just det Zlatan har som mål – att göra klubben till Skandinaviens största. Klubben mår bra, det går bra och man har en gedigen och utbredd supporterskara som är lätt att bygga vidare på.

Som svar på nästa fråga om varför han inte valde Malmö FF är nog precis så enkelt som det framgår, Malmö FF är inte till salu. Hade han fått välja hade det med stor sannolikhet sett annorlunda ut, men om alternativet inte finns så är det inte mycket att göra. Eller bli arg över för den delen. Lite kuriosa är dock att man som privatperson kan investera i vissa Allsvenska klubbar. Bland kan man köpa aktier i Erik Bergs största rivaler, AIK via Avanza väldigt lätt.

När dimman har lagt sig kommer folk se klart

”Man kan ta en kille från Rosengård, men man kan inte ta Rosengård från en kille.” – Inget har förändrats. I samtiden vi lever i idag så var det väntat att det skulle bli hysteri. Idag kan du offra hjärta och själ för någonting under en livstid men ett snedsteg (i detta fallet ett val) kommer i dom flesta fall utlösa ett drev eller en häxjakt som kommer få dina prestationer och ditt engagemang att blekna innan ölen har blivit kall. Zlatan är ingen hycklare, Zlatan är ingen förrädare. Zlatan är en otroligt smart affärsman som med stor sannolikhet kommer göra sig en förmögenhet genom sin satsning. Han är även Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna och han är ikonen som satte Malmö på kartan. Både igår och imorgon.

Zlatan har äntligen landat i Milan. Hur tror du att det kommer gå för svenskan i Italien? Missa inte chansen att hitta dina bästa Oddsbonusar 2020 och var med på resan!

https://www.instagram.com/p/B5UZ186HbST/

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *