Går det fortfarande att tjäna pengar på bostäder i Stockholm?

bostader i stockholm

Det ska mycket till för att någon ska ha missat den extrema prisutvecklingen på bostäder i Stockholm som har skett dom senaste åren. Alla känner vi någon eller är bekant med någon som gjort sig en smärre förmögenhet bara på att ha ägt en lägenhet i huvudstaden. Men den stora frågan är om det fortfarande är möjligt att tjäna stora pengar på bostäder? Och kan attefallshus vara ett alternativ?

Finns det fortfarande prisvärda bostäder i Stockholm?

Efter en par snabba sökningar på hemnet så kan man konstatera att priserna i Stockholm överlag är relativt höga idag. Det är inte samma rusning på nya objekt som det var för bara något år sedan. Vi kan även se att trycket på nyproducerade bostäder har mattats av. Men bortser man från helhetsbilden så finns det alltid guldkorn där man fortfarande kan göra sig en hacka. Det gäller bara att göra sin research rätt.

Nyckeln till en bra bostadsaffär är självklart att köpa billigt och sälja dyrt. Ett av dom populäraste tillvägagångssätten har varit att investera i renoveringsobjekt. Ett renoveringsobjekt öppnar för möjligheten att med väldigt små medel få till en stark prisutveckling, samtidigt som man får möjligheten att skapa sig en ”drömbostad” från scratch. Så har man tid, energi och lite kunskap om vad som krävs så är det fortfarande ett stabilt sätt att kunna göra sig en hacka.

Attefallshus är ett bra alternativ

Ett annat populärt alternativ som fortfarande är aktuellt och som har fått mer uppmärksamhet dom senaste åren är att investera i ett attefallshus. Detta främst då reglerna kring attefallshus är fördelaktiga. Vill man uppföra ett attefallshus på tomten så har man möjlighet att bygga ett på upp till 30 kvadratmeter enligt den nya lagen som trätt i kraft. Enligt reglerna behöver man göra en bygganmälan till kommunens byggnadsnämnd och vänta in ett startbesked därifrån. Men det som underlättar processen är att det inte krävs något bygglov.

Lovelia Attefallhus från Modulhus.se

Ett attefallshus kan användas till många saker som till exempel uthus, gästhus och förråd. Men det får även användas som en permanentbostad vilket har varit otroligt gynnsamt nu när bostadsmarknaden varit så begränsad. Många har uppfört attefallshus i syfte att hyra ut för att tjäna en extra slant. Att köpa ett attefallshus är inte alls så dyrt som man kan tro kontra vad man får för pengarna. Det ses ofta som en god investering på lång sikt. Förutsatt att man har plats.

Hur ser du på bostadsmarknaden dom kommande åren?

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *