Cannabisaktier är definitionen av grönt guld

cannabisaktier

Har du missat hypen kring cannabisaktier? Det låter föga troligt. För drygt 3 år sedan startade den stora ”mainstream”-hypen kring cannabis som investeringsmöjlighet på börsen och ännu ”pumpas” aktierna i tid och otid.

Småspararnas vildaste bergochdalbana

Åkte du också med i svängen i Aurora och Canopy som resten av oss? Med lite känsla kunde man göra sig en slant, även om ett långsiktigt tänk hade varit betydligt mer gynnsamt för många. Under en längre period så var Cannabisaktier som Aurora och Canopy dom utländska aktierna som flest småsparare valde att investera i på börsen.

Dom senaste åren har mycket hänt, delstater och länder som legaliserat, storbolag likt Coca Cola som sett över möjligheterna att investera(vilket i sin tur gav en ”säkerhetsstämpel” på hela cannabis-sektorn) även om man tillslut avvek från planen.

Trump legaliserar odling av hampa

I december meddelande Trump att man kritat på en ny lag som gör att det blir lagligt att odla hampa i USA. Hampa i sin tur kan användas till flera produkter, däribland CBD-olja, vars industri haft en stark tillväxt.

Den stora marknaden för CBD-olja omsatte under 2018 cirka 500 miljoner dollar bara i USA. Experter har nu bedömt att marknaden kommer värderas till 22 miljarder dollar redan 2022.

Populära cannabisaktier

Som nämnts innan så har vi två exempel på aktier som varit extra hypade på börsen när det kommer till cannabis. Canopy och Aurora gick heta under 2016-2018 när marknaden i USA och Kanada studsa mellan tvivel och framgång från dag till dag. Och när folk började göra snabba pengar så ville alla, läs alla, hänga med vilket i sin tur drog upp värderingarna än mer. Under Januari 2018 ägde över 30 000 svenskar cannabisaktier.

Flera av bolagen mångdubblade värdet på väldigt kort tid. Till och med Statliga AP7-fonden, som valde att gå emot sitt etikråd, investerade i dom två kursdubblarna.

Cannabis är i dagsläget tillåtet för medicinsk användning i 35 länder. 

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *