Hitta rätt webbhotell för att bygga hemsidor

webbhotell
Hittawebbhotell

Det senaste året har jag jobbat en hel del med att bygga hemsidor och att lära mig att optimera dessa. I skrivande stund är jag nog uppe i ett 30 tal olika sidor inom olika nischer och segment. Under denna period har jag lärt mig alltifrån det mest grundläggande till mer avancerade saker som behöver göras för att man ska lyckas med en hemsida. Ett par saker är mer vitala än andra, som att välja ett bra webbhotell och optimera sidans hastighet.

Val av webbhotell är av yttersta vikt

Börja med att läsa på om vad man kan förvänta sig av olika webbhotell, vilka tillval du kan göra och specificera upp vad du själv har för krav. Det kan till exempel handla om laddningstid, funktioner, pris och kundservice. Här kan du hitta webbhotell som faller inom ramarna av dina förväntningar.

Jobba med SEO

SEO (läs: sökmotoroptimering) är det jag har lagt störst fokus på och det jag har som mest kunskap inom. SEO kan delas upp i flera olika segment där ”onpage” och ”offpage” är återkommande begrepp.

  • Onpage: Allt som sker på din sidan, som struktur och innehåll. Sökmotoroptimering kan överlag kännas tungt om man är ny i branschen men ge det tid och utnyttja att det finns så pass många som vill dela med sig om ämnet.
  • Offpage: Här avhandlas främst det som händer utanför sidan, likt inlänkar till din hemsida. Det finns en drös olika tekniker för att få tag på nya länkar. Att byta länkar med andra ägare av hemsidor är ett populärt tillvägagångssätt. Ta dig tid och läs olika guider i ämnet, varför du behöver länkar, det kommer vara värt det i slutändan.

Förbättra din pagespeed

Alltifrån experter till google själva är eniga om vikten av en snabb sida. Det är en av dom viktigaste faktorerna för en sida som inte vill tappa besökare helt i ”onödan”.

Det finns ofta flera saker du kan göra för att förbättra sidans hastighet (pagespeed). Det kan handla om hur sidan är kodad, storleken på bilder, vilket tema nu utgår ifrån till mer avancerade saker. Google har ett eget verktyg som är gratis att använda: ”PageSpeed Insights” där du kan få ut en hel del information om vad som behöver förbättras med din sida.

Du kanske även gillar