Hur håller ni er uppdaterade om olika modetrender?

modetrender

Jag älskar mode och har alltid haft ett stort intresse av att följa modetrender, både på hemmaplan och globalt. Även om jag generellt inte är så utseendefixerad så är det fortfarande ett stort intresse som jag håller kärt. Men dom senaste åren har det blivit allt svårare att hänga med i svängarna. Vi lever i ett informationssamhälle där saker förändras konstant. Samtidigt ökar antalet kanaler där vi exponeras för nya trender. Så vart vänder man sig?

Modetrender ändras snabbt

Förr var det generellt enklare att hålla sig uppdaterade kring olika modetrender. Det fanns inte lika många kanaler med olika budskap på den tiden och trenderna som var då satte sig hårdare än idag. Nu ändras mycket på löpande band. Man visste vilka modemagasin och kedjor man skulle vända sig till då. Idag är det på ett helt annat spelplan.

Modeveckorna i New York, London, Paris och Milano har såklart fortfarande sin påverkan på samhället och vad som är ”inne”. Men när det kommer ner på individnivå i det vardagliga livet så har många av dom vi följer på sociala medier en betydligt större påverkan.

Influencers har tagit över taktpinnen

Idag finns det tusentals influencers som har betydligt mycket större makt än många av dessa företag som tidigare hade kontroll över modet. Både på gott och ont såklart. Det gör att ingen kan ha ”ensamrätt” över vad som ”ska” gälla på samma sätt, men det gör också att man som privatperson måste följa med i svängarna en hel del om man vill hålla sig uppdaterad.

Jag tror på att hitta egna kanaler att följa och sålla bland alla influencers för att ha en mindre skara, mer aktuella trendskapare, att följa.

Jag har hittat en superbra modeblogg som jag brukar vara inne och läsa. Där hon som driver sidan delar med sig av massor med bra tips kring mode, kläder, smink och andra produkter. Sen är det alltid kul att få följa folks vardag!

Du kanske även gillar