5 tips på hur du bygger en tavelvägg med posters

posters

Hur ser dina väggar ut där hemma? Är du kvar i fondtapeternas era eller jobbar du lite mer 2010 med ”less is more”? Något som har blivit omåttligt populärt på senare tid är att bygga tavelväggar med hjälp av posters. Det är billigt, det är enkelt och det ger dig stora möjligheter att vara både flexibel och föränderlig. Så om du inte redan har fastnat i scrollandet efter nästa guldklimp att sätta på väggen så är det bara en tidsfråga innan du är där också. Det känns som dom flesta hamnar där tillslut. Nedan hittar du fem enkla tankeställare om du funderar på, men inte riktigt bestämt dig, om och varför du borde skaffa en egen tavelvägg. Gärna igår.

Utgå ifrån resterande inredning

När du ska bygga en tavelvägg med posters så kan det vara en klok tanke att ta in resten av rummet för att skapa en spännande och tilltalande helhet. Vilka färger passar in? Vilka mönster har vi att jobba med? Ska det vara stilrent och enkelt eller varmt och lite ”all over the place”? Oavsett vad så kan man enkelt skapa uttryck genom posters med tilltalande motiv. Jag byggde min egen tavelvägg med hjälp av posters från Papertown.se. Där finns verkligen allt man kan tänka sig och lite till. Det har blivit lite av en drog att sitta och scrolla igenom utbudet på kvällarna, en tveklös konkurrent till hemnet.

”The more the merrier”

Under en lång period har det varit populärt med det enkla och stilrena men mycket tyder på att vi lämnar den trenden bakom oss. Förutom den svartvita hypen då som aldrig tycks dö ut. Idag ser vi mer och mer av människor som inreder ”mycket”, där både färger och former får ta plats. Desto mer desto bättre kan lätt beskriva många hem idag. Att jobba abstrakt och utanför boxen är även det något som blivit allt populärare. Våga ta ut svängarna. Men framförallt, våga uttrycka och inreda ditt hem precis som du vill ha det. Det har aldrig varit så enkelt att vara ”egen” som idag.

Använd en tavelvägg för att sätt stämning

Sommar, höstmys eller jul? Vi pyntar och donar året om för att skapa stämning beroende på tillfälle och period på året. Det är dock få som tar hjälp av tavlor och posters för att skapa den rätta atmosfären. Detta är något som jag tror kommer bli allt vanligare framöver. Enkla och prisvärda knep brukar gå hem hos den stora massan och att inreda i stort är ju en uppskattad hobby hos många. Både unga och äldre. Många av dessa följer även stora instagram-konton för att få tips och hänga med i trenderna.

Säg något om dig själv med posters

Man brukar ofta prata om att man kan känna igen en person genom dennes inredning och det är ju rimligt. Det är bara att gå till sig själv, på många plan för man in delar av sig själv i sin omgivning och skapar egna uttryck i sitt hem. Med tavlor och posters kan man förmedla alltifrån en känsla till faktiska motiv för att berätta om sig själv, sina intressen och vem man är. Citat, lag och idoler är bara några få exempel på vad man brukar kunna hitta lite här och var idag. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan sätta upp.

Ändra design efter säsong

Är det någonstans man snabbt kan ”följa” säsongen både genom färg och form så är det via tavlor och posters. Det är både ett billigare alternativ och samtidigt mer effektfullt än mycket annat. Det är även lätt att förvara för att kunna göra byten under årets gång, för vem har sagt att man måste ha samma i åratal? Speciellt för dig som bor litet och trångt är det ett hett tips att samla på dig ett par tavlor som kan förmedla olika känslor och som du kan byta emellan. För det kan vara svårt att flytta runt och byta ut möbler titt som tätt. Men posters och tavlor kan du ändra när som.

Du kanske även gillar