Fördelar och nackdelar med att vara egenföretagare

egenföretagare

Är man i startgropen när det kommer till att bli egenföretagare så kan det kännas kluvet om det är värt det eller inte. Ju mer man börjar dividera ju mer både positiva och negativa infallsvinklar hittar man. Har man en bra idé och höga ambitioner så är det i slutändan bara att köra, det kommer vara värt det, även ett misslyckande kommer utveckla dig med tiden. Men vi ska kika på ett par positiva anledningar till varför du borde starta eget.

Drömmen om att vara egenföretagare och entreprenör

Det är väldigt många i vårat avlånga land som drömmer om att bli en framgångsrik entreprenör och starta eget. Det kan handla om alltifrån att jobba som PT till att sälja skönhetsmaskiner. Men även om man sitter på en ovanligt bra idé så är det väldigt få som ens vågar ta steget. Det finns något läskigt med att förverkliga sina drömmar och att förlita sig på sin egen förmåga att lyckas. ”Kommer jag att klara det?

Det finns många faktorer som avgör om du kommer lyckas som entreprenör och egenföretagare men den absolut viktigaste är viljan.

Så varför ska man starta eget?

Fördelarna är många och väl kända. Som egenföretagare är det lättare att styra över sin egen tid. Antagligen har du valt ett yrke som du verkligen vill jobba med och kan anpassa tiden efter din livsstil. Troligtvis kommer du få jobba både hårdare och lägga ner mer tid än vad du skulle gjort under en anställning hos någon annan. Men lyckas du och gör det bra så bör det bli mer flexibelt och du kommer kunna komma ifrån 9-5 anpassningen.

Tjäna mer. Man brukar prata om att man kommer gå back den första tiden och att det är något man får räkna med. Vilket är sant i många fall. Fördelen är dock att man efter den tuffa starten har möjlighet att styra sina intäkter betydligt lättare än om man jobbar åt någon annan. Samt att den energin och det engagemanget du lägger ner på företaget gynnar dig och inte någon annan.

Ditt företag, du bestämmer. En tanke som lockar många. Att själv få styra, ställa och bygga sitt företag som man själv vill ha det har fått många att vilja lämna ekorrhjulet.

Du kanske även gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *