Att skaffa en matkasse är ett av dom bästa vardagsbesluten

matkasse

Tid, pengar och energi är bara ett par saker som jag sparat in på sedan jag tog beslutet att börja med att beställa en matkasse. Att få redan klara recept, med allt som behövs, levererat till dörren är svårslaget. Du slipper åka till affären och handla efter jobbet, där sparar du både tid och energi som du kan lägga på andra saker som är viktigare i livet. Du undgår även alla onödiga småköp som är obligatorisk för många när dom besöker affären. Jag är en stor förespråkare när det kommer till att underlätta i vardagen men att skaffa en matkasse är tveklöst den bästa förändringen hittills.

Den upplevda energin som sögs ur en

Visst känner ni igen känslan när man bara vill hem efter jobbet men vet att man måste ta sig förbi affären för att inhandla det ena och det andra. Är jag inne i ett riktigt dåligt stim så kan jag besöka affären dagligen för att inhandla middag vilket är en tids och energidödare utan dess like. Det är lätt nu när man ser tillbaka på det vilken onödig daglig rutin det egentligen var och hur mycket bekvämare det är när man vet att maten redan finns där hemma.

Pengarna jag sparade på att undvika småköp

Kanske den största anledningen av dom alla. Varje gång jag går till affären så slinker det ner en och annan sak som jag är ”sugen” på för stunden. Något som i regel är helt onödigt och som jag inte hade övervägt om det inte fanns precis framför ögonen på mig. Att beställa hem en matkasse har minskat mina besök hos den lokala handlaren och med det minskat mina småköp drastiskt. Småköp som inte allt för sällan bara haft effekten av att sänka siffran på bankkontot.

Välj rätt matkasse

Att välja rätt matkasse blir bara lättare och lättare. Dels blir matkassarna överlag bättre med tiden men det kommer även upp fler och fler nischade matkassar som gör att urvalet blir större och ger dig fler möjligheter att välja efter behov och önskan. Idag är det i regel inte heller speciellt dyrt sett till vad man får från dom större etablerade leverantörerna.

Du kanske även gillar