SEO kommer bli allt mer relevant för företagare framöver

seo
VANING18

Jag stötte på SEO(sökmotoroptimering) som bransch för drygt två år sedan. Det första som händer är att man faller i frågan på hur stort värde SEO faktiskt har, då man snabbt inser att det finns två läger. Men efter dessa två år, då jag satt mig in mer och mer och skapat mig en större förståelse för hur det fungerar så är svaret glasklart. SEO kan ta dig långt.

Vi går i rask takt mot en tid där det digitala och ehandeln tar allt mer mark. Den utvecklingen som vi ser idag som skulle tagit flera år har nu hänt under loppet av ett par veckor. För en hel del betyder detta en stor omställning och det ställer höga krav på en digital närvaro för många, även om det kan kännas som en ren djungel att ge sig in i för många företagare.

Fördelarna med SEO

Sökmotoroptimering handlar kort om att optimera hemsidor för att synas på diverse önskade sökord i (främst) googles sökresultat. Så om du till exempel säljer billiga cyklar och någon söker på ”billiga cyklar” så vill du kort och gott synas högst upp i resultatet för att få in majoriteten av dom potentiella kunderna. SEO är såklart betydligt mer komplext än så men det ger dig en uppfattning. För många företagare som nu måste rikta sitt fokus för att synas mer online kommer detta bli centralt framöver.

Värdet av SEO har ökat på senaste tiden i och med dagens utveckling och värdet av BRA SEO har blivit än mer centralt. För även om man kan komma långt på att både vara aggressiv och att ta risker så finns det inget som slår bra, strukturerad och väl genomarbetad SEO på lång sikt. Så har du inte resurserna eller drivet själv att lära och gräva ner dig i ämnet så kan jag varmt rekommendera att ta hjälp. Det kommer ge resultat och en trygghet för dig som ansvarig för en verksamhet.

Fördelen med SEO är att det är lätt att skapa sig en förståelse i stort, speciellt om man tar hjälp av en byrå. För även om du inte ska sköta sökmotoroptimeringen själv så är det viktigt att du vet vad det handlar om och framförallt vad du får ut av det. På så sätt kan du både ställa krav men även föra kunskap och information vidare internt vilket kan vara av yttersta vikt om man vill att en organisation ska överväga att satsa sina resurser på det.

Att jobba ihop med en byrå

Att jobba ihop med en redan etablerad byrå som är specialister på sökmotoroptimering och SEM(Sökmarknadsföring) ger dig goda förutsättningar att lyckas med din satsning på det digitala. Utan att du själv på något sätt behöver vara expert. Oavsett om det handlar om att sälja produkter eller få folk att hitta din verksamhet så kan dom hjälpa dig att nå dom resultaten du önskar.

Det finns idag många byråer och personer som jobbar med digital marknadsföring och fler lär dom bli. Våning 18 är en byrå som är proffs på digital marknadsföring, SEO och Google Ads(SEM). Hos dom kan du få experthjälp med att öka antalet besökare till din hemsida både från det organiska sökresultatet och köpta annonsplatser via Google Ads. Vilket är och kommer vara en nyckelfaktor för dom företag som vill få nya kunder och kunna leva vidare genom det digitala framöver.

Idag är det otroligt svårt för någon som inte är insatt att hänga med i alla svängar. Dels har du marknaden i stort som är inne i en stor förändring där mycket förflyttas mot det digitala. Samtidigt utvecklas den digitala spelplanen ständigt och ”livsviktiga” aktörer som Google uppdaterar sina algoritmer dygnet runt, året om. Det i sig gör att behovet av specialister som kan hålla sig uppdaterad på allt som sker har ökat lavinartat senaste åren och det lär inte förändras på överskådlig tid. Dessa byråer kommer vara en av lösningarna för att såna som du och jag ska kunna fortsätta fokusera på vår kärnverksamhet i framtiden.

Våning 18

SEO är lika viktigt globalt som på lokal nivå

Det fina med en väl strukturerade SEO från någon som vet vad dom håller på med är att man kan få en hemsida att synas på lokala sökningar, för den som behöver. Låt säga att din kund bor i Malmö och är ute efter en frisör, restaurang eller närmaste sushibar, då vill han eller hon inte få upp ett resultat i googles sökmotor som ger tips på ställen i Stockholm. Därför har det blivit än mer relevant för aktuella företag och organisationer att synas på söktermer som innehåller en given plats. För att på så sätt ha större chans att nå ut rätt och relevant direkt.

Med hjälp av en SEO-konsult kan du med fördel optimera din sida för att synas där du vill och ”ska” och inte bara synas för att synas. Det kommer öka både din konvertering och dina intäkter på lång sikt.

Du kanske även gillar